logotitelterug naar orkest

rinus arnold hugo ge jaap paul 

klik op foto voor detailsrinus
Rinus Havelaar (cornet en vocals)

Rinus speelt vanaf de middelbare school cornet en dat gebeurde toen  nog veelvuldig in schoolbandjes. In 1967 richtte hij de Storyville Jazzband op in Amsterdam, die na enige tijd werd omgedoopt tot Original Storyville Jazzband.
Dit duurde tot 1970 toen de band omgevormd werd van revival jazzband tot small big band en de naam werd gewijzigd in Buddy’s Rabbits (9 mans bezetting). Deze formatie ging in 1972 ter ziele.
 
In 1973 treedt hij toe tot de Roaring Seven Jazzband en volgt daar Henk Leeftink op. De samenwerking is vruchtbaar en duurt ruim 12 jaar. Er verschijnen meerdere LP’s van de groep, die inmiddels is omgedoopt tot Metropolitan Roof Orchestra en noch altijd actief is.

Gelijktijdig en/of aansluitend maakt Rinus nog deel uit van de Eastlake All Stars, The St. Tropeztors, Andor’s Jazzband (’86-’90) en van ‘73-’91 is hij vaste invaller bij de Pink Elephants.
Inmiddels in Baarn neergestreken is hij enige jaren freelance verbonden aan Eemjazz. Na nog een paar jaar met de Blue Monday Seven te hebben gespeeld, komt hij in 2004 bij de Dixie Express, aanvankelijk als vervanger van cornettist Jaap van Berkum en vanaf 2011 tot eind 2012 als vaste leadblazer.
Met Mabel’s Dream speelt hij sinds 2004 en deze (oud blanke) 6 mans band is voornamelijk te beluisteren in ’t Bluk, aan de Larense hei.

Sinds het begin bij de Happy Swing Society, al 10 jaar een hechte formatie!